Блокадата не е осъществена от нас протестиращите, а от полицията

...
Блокадата не е осъществена от нас протестиращите, а от полицията
Коментари Харесай

Блокадата на пътя към АМ „Тракия“ продължава вече едно денонощие

" Блокадата не е осъществена от нас протестиращите, а от полицията и жандармерията " , съобщи един от уредниците на митинга в Стара Загора Искра Михайлова.
 DarikNews.bg
Вече едно денонощие протестиращи от регионалния град се намират на основния път в посока автомагистрала „ Тракия “ до летище Стара Загора. Те са безапелационни, че ще останат там колкото е належащо до момента в който не изпълнят желанието си - да се придвижат до детелината на аутобана и да се върнат назад в града.
 DarikNews.bg
По-рано от полицията обясниха, че достъп до автомагистралата няма да бъде разрешен, с цел да се предотвратят пътнотранспортни катастрофи и да се обезпечи естественото напредване на жителите и транзитно  преминаващите транспортни средства.
 DarikNews.bg
Протестиращите обаче са на мнение, че това е жестоко тъпчене на гражданските им права за свободно пътешестване.
 DarikNews.bg
„ Нашето предпочитание е, в символ на митинг, да преминем през пътния възел на автомагистралата.Това, обаче, се оказва невероятно, защото огромен състав на полиция и жандармерия са ни блокирали.
 DarikNews.bg
Въпреки провокациите от страна  на полицията, ние осъзнаваме своята отговорност, беседваме с тях, с молба коли с деца, заболели, възрастни хора и профилиран превоз да бъдат пропускани, защото органите на реда блокират свободното им прекосяване.
 DarikNews.bg
Ние, обаче , няма да се откажем от задачата си и молим способените органи да провеждат безвредното ни прекосяване “, е записано в послание на протестиращите, публикувано по-рано този следобяд.
 DarikNews.bg
Оставаме тук, чакаме и още поддръжка от съгражданите ни, изясняват недоволните от ръководството старозагорци. Към тяхното гражданско непокорство към този момент са се включили хора от Варна, София, Нова Загора, Сливен, Казанлък.
 DarikNews.bg
Този народен митинг, според мен, закъсня, споделя Милка Колдамова, която е част от протестиращите. Такова държание и равнище на ръководещите обаче е неприемливо , не трябва да го поносим, тъй като всичко към този момент потъва, счита тя.
 DarikNews.bg

 DarikNews.bg
Протестиращите са безапелационни, че и тази нощ ще останат на пътя край Летище Стара Загора, където към този момент има палатков лагер.
 DarikNews.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР