Блокадата на важни булеварди в столицата е искова стратегия на

...
Блокадата на важни булеварди в столицата е искова стратегия на
Коментари Харесай

Политологът доц. Стойчо Стойчев: Президентът е неформален лидер на протестите

Блокадата на значими булеварди в столицата е искова тактика на протестиращите. Така те мислят, че ще съберат повече поддръжка. Протестите са подкрепени от обществото мнение - към 60%, само че да забележим дали сегашните дейности няма да разколебаят хората. Това съобщи в утринния блок на БТВ политологът Даниел Смилов.

"Подобна радикална мярка, с блокирането на основни булеварди, е съмнителна. Когато всеки ден се блокират кръстовища става всекидневие, а не огромно събитие, което да притегля внимание ", сподели още по тематиката политологът доцент Стойчо Стойчев.

Продължават и блокадите на основни кръстовища в София, текат договаряния

"Би било мъчно след оставка на Борисов да не се стигне до предварителни избори ", разяснява Смилов.

"Автоматично хората споделят, че поддържат митинга, тъй като е обществено признат отговор. Но стартират да се замислят, когато ги попитат за предварителни избори ", разкри доцент Стойчев и добави:

"Няма потребност от предварителни избори 3 месеца по-рано от постоянния избор ".

"КС съобщи в решение, че президентът е недостижим. Ако не могат да се събират доказателства за държавна измяна, то какъв е смисълът ", попита той.

Конституционен съд се произнесе може ли да бъде разследван Радев

"Президентът е неофициален водач на митингите. Протестиращи преди дни са изгонили момче, което с изключение на оставките на Гешев и премиера, са поискали оставката и на Румен Радев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР