Блокадата на АМ Струма при Дупница, започнала в понеделник, ще

...
Блокадата на АМ Струма при Дупница, започнала в понеделник, ще
Коментари Харесай

Протестът на енергетици и миньори продължава, остава блокадата на АМ Струма

Блокадата на Автомагистрала " Струма " при Дупница, почнала в понеделник, ще продължи и през днешния ден до решение на проблемите с Регионалния обективен преход и осъществяването на 6-те точки, изпратени до парламентарните групи в Народно събрание, оповестиха уредниците.

По най-малко 100 протестиращи ще са на аутобана при пътен възел " Бинека ", като движенето е спряно в двете направления. Полиция и жандармерия охранява блокирания сектор и методите към него.

Направен е график за периодично повтаряне на протестиращите на по 8 часа - тези, които не са в дежурство и на промяна, са на Автомагистрала " Струма ".

Снощи от ТЕЦ-а докараха и елемент, с цел да се обезпечи ток за през нощта. Осигурява се и храна, сандвичи, и вода, за групата на митинга. Енергетиците и миньорите са решени да водят борбата до край, до момента в който не получат гаранции, че несправедливият и неплатежоспособен съгласно тях План за обективен преход не бъде изменен, не получат гаранции за работата  и поминъка си. Йоанис Панайотис, вицепрезидент на КТ " Подкрепа ", пристигна при протестиращите и съобщи:

" Това е битка, която ще се отрази върху всеки един български жител. Борбата на тези хора е битка на всички нас ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР