Блокада на “Орлов мост. Протестиращите хотелиери и ресторантьори преместиха скандирнията

...
Блокада на “Орлов мост. Протестиращите хотелиери и ресторантьори преместиха скандирнията
Коментари Харесай

Бизнесът блокира ”Орлов мост” заради спорната наредба № Н-18

Блокада на “Орлов мост ”. Протестиращите хотелиери и ресторантьори реалокираха скандирнията си на основното кръстовище.
Около 100 души са се събрали в региона и не разрешават на колите да преминат. Към момента митингът протича спокойно, само че не се размина и без сдърпване.

Един от стачкуващите за малко да скочи на водач, опитал се да премине през основното кръстовище и съвсем се скара на полицията, че позволява коли. До ескалация обаче не се стигна.

Движението на рейсове и тролеи е спряно, в региона има запушване. Демонстрантите стопираха рейс на градския превоз.

Първоначално стачкуващите бяха пред Народното събрание, където стопираха придвижването по бул. " Цар Освободител ". Стигна се до конфликт с полицията. Протестите са против противоречивата Наредба № Н-18, съгласно която би трябвало да се вкара нов програмен продукт на касовите апарати в заведенията, който да бъде обвързван с Националната организация за приходите.

Протестът се състоя, макар че през вчерашния ден беше взето решението използването на противоречивата наредбата, отнасяща се до новите правила за касовите апарати да бъде анулирано с 6 месеца.

Протестиращите настояват, че идват рейсове с недоволни хора от цяла България, само че ги спирали, с цел да не влязат в София.

.

.

.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР