Блогърът Евгени Волнов е прозвънил моргите в Кемерово, представял се

...
Блогърът Евгени Волнов е прозвънил моргите в Кемерово, представял се
Коментари Харесай

Украински блогър си направи жестока шега и пусна слух, че загиналите в Кемерово са 300

Блогърът Евгени Волнов е прозвънил моргите в Кемерово, представял се е за помощник на съветското Министерство за изключителни обстановки и е желал да бъдат освободени места за над триста тела,  написа Блиц.

Потребителите на обществените мрежи заподозряха Волнов в основаването и разпространението на клюки за гибелта на стотици по време на пожара в комерсиалния център в Кемерово. Самият блогър разгласява на канала си в ютуб няколко видеа. На първото от тях излиза наяве, че прозвънява моргите в Кемерово, представяйки се за майор от Министерството на изключителните обстановки. После желае да се приготвят места за над триста тела на починалите при пожара.

Служителите на моргите дават отговор, че нямат физическата опция да поберат толкоз тела. Един от тях споделя още, че към този момент е приказвал с различен помощник на министерството, който е предизвестил за банкет на 60-70 натрупа. Тогава Волнов незабавно подрежда тази информация да се популяризира на никое място, изключително измежду медиите.

На друго видео той още веднъж се показва за майор и прозвънява другари и родственици на починалите. Използвайки момента, че те желаят да получат информация за ориста на жертвите на пожара, той по едно и също време им оповестява, че починалите са към 200.

Както допускат потребителите в обществените мрежи, точно поради злонамерените дейности на блогъра, в Кемерово стартира да се популяризира новината, че починалите за доста, доста повече, в сравнение с е обявено публично. По последни, публични данни, починалите са 64, от които 41 - деца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР