Блогърът Алексей Навални съобщи снощи, че е освободен от полицията,

Блогърът Алексей Навални съобщи снощи, че е освободен от полицията, ...

Навални: Пуснаха ме, дойде полицаят и каза: излизайте оттук.


Блогърът Алексей Навални съобщи снощи, че е освободен от полицията, след като по-рано вчера беше задържан за неразрешен от властите протест в подкрепа на журналиста от интернет изданието "Медуза" Иван Голунов, съобщи ТАСС.

"Дойде полицаят и каза: излизайте оттук. Пуснаха ме", написа Навални.

Десетки задържани на протест в Москва, сред тях и Навални

Вчера в центъра на Москва се състоя неразрешена от властите акция в подкрепа на журналиста от независимото интернет издание "Медуза" Иван Голунов, арестуван на 6 юни по обвинение в разпространение на наркотици. Голунов беше поставен под домашен арест, но след комплексни експертизи обвиненията срещу него бяха снети и той беше освободен на 11 юни.Още по тематаСлед удар с чудовищна сила делото "Голунов" е закрито12 юни 2019 09:5431

Вчерашната акция в Москва беше планирана преди освобождаването на журналиста и изявлението на министъра на вътрешните работи Владимир Колоколцев за неговата невиновност, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

От пресслужбата на Главното управление на МВР в Москва съобщиха, че в протестите са участвали 1200 души. Над 200 бяха задържани за извършване на административни закононарушения, но по-късно всички с изключение на четирима бяха освободени.

 
По публикацията работи: Елка Василева

Източник: dnes.bg