Блогърът Алексей Навални съобщи снощи, че е освободен от полицията,

...
Блогърът Алексей Навални съобщи снощи, че е освободен от полицията,
Коментари Харесай

Блогърът Алексей Навални съобщи, че е освободен от полицията

Блогърът Алексей Навални заяви нощес, че е освободен от полицията, откакто по-рано през вчерашния ден беше арестуван за забранен от управляващите митинг в поддръжка на журналиста от интернет изданието "Медуза " Иван Голунов, заяви ТАСС.

"Дойде служителят на реда и сподели: излизайте отсам. Пуснаха ме ", написа Навални.

Уже обустроился в камере. Уже провёл 27 попыток заклеить очень яркую лампу куском одноразовой простыни. Зашёл полицейский и сказал: уходите отсюда. Выпустили. Зачем тогда устраивать всё это было. Надеюсь, остальных задержанных тоже сейчас повыпускают.
— Alexey Navalny (@navalny) June 12, 2019
Вчера в центъра на Москва се състоя неразрешена от управляващите акция в поддръжка на журналиста от самостоятелното интернет издание "Медуза " Иван Голунов, задържан на 6 юни по обвиняване в разпространяване на опиати. Голунов беше подложен под домакински арест, само че след сложни експертизи обвиняванията против него бяха снети и той беше освободен на 11 юни.

Вчерашната акция в Москва беше планувана преди освобождението на журналиста и изказването на министъра на вътрешните работи Владимир Колоколцев за неговата невиновност, отбелязва организацията.

В пресслужбата на Главното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Москва оповестиха, че в митингите са взели участие 1200 души. Над 200 бяха арестувани за осъществяване на административни престъпления, само че по-късно всички като се изключи четирима бяха освободени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР