Блогърът Алексей Навални съобщи снощи, че е освободен от полицията,

Блогърът Алексей Навални съобщи снощи, че е освободен от полицията, ...

Блогърът Алексей Навални съобщи, че е освободен от полицията.


Блогърът Алексей Навални съобщи снощи, че е освободен от полицията, след като по-рано вчера беше задържан за неразрешен от властите протест в подкрепа на журналиста от интернет изданието "Медуза" Иван Голунов, съобщи ТАСС.

"Дойде полицаят и каза: излизайте оттук. Пуснаха ме", написа Навални.

Уже обустроился в камере. Уже провёл 27 попыток заклеить очень яркую лампу куском одноразовой простыни. Зашёл полицейский и сказал: уходите отсюда. Выпустили. Зачем тогда устраивать всё это было. Надеюсь , остальных задержанных тоже сейчас повыпускают.
— Alexey Navalny (@navalny) June 12, 2019
Вчера в центъра на Москва се състоя неразрешена от властите акция в подкрепа на журналиста от независимото интернет издание "Медуза" Иван Голунов, арестуван на 6 юни по обвинение в разпространение на наркотици. Голунов беше поставен под домашен арест, но след комплексни експертизи обвиненията срещу него бяха снети и той беше освободен на 11 юни.

Вчерашната акция в Москва беше планирана преди освобождаването на журналиста и изявлението на министъра на вътрешните работи Владимир Колоколцев за неговата невиновност, отбелязва агенцията.

В пресслужбата на Главното управление на МВР в Москва съобщиха, че в протестите са участвали 1200 души. Над 200 бяха задържани за извършване на административни закононарушения, но по-късно всички с изключение на четирима бяха освободени.

Източник: novini.bg