Блогърът Алексей Навални съобщи, че след излизането си от комата

...
Блогърът Алексей Навални съобщи, че след излизането си от комата
Коментари Харесай

Навални диша сам, публикува снимка

Блогърът Алексей Навални заяви, че след излизането си от комата в берлинската клиника "Шарите " диша независимо.

"Здравейте, това е Навални. Всички ми липсвате " съобщи той, обръщайки се към почитателите си в Инстаграм. "Все още не мога да върша съвсем нищо, само че през вчерашния ден можах да вдишвам самичък целия ден. Напълно самичък. Никаква странична помощ не използвах, дори най-прост вентил в гърлото. Много ми хареса ", добави той в обществената мрежа.

Опозиционният политик разгласява и фотография от болничната си стая, на която е заобиколен от фамилията си.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш съобщи в Туитър, че той възнамерява да се върне в Русия от Германия, където се лекува от отравяне. "Ще потвърдя още веднъж за всички: въобще не са премисляни други разновидности ", акцентира тя.

Навални беше признат в болница в Омск на 20 август, откакто се почувства зле по време на пътешестване със аероплан от Томск за Москва. Той изпадна в кома, беше включен към уред за изкуствено дишане и превозен в берлинската болница "Шарите ". На 2 септември немското държавно управление съобщи, че направените проучвания потвърждават, че опозиционерът е бил токсичен с нервнопаралитично вещество от групата "Новичок ", основано през 70-те години от Съюз на съветските социалистически републики.

По-късно Берлин заяви, че три европейски лаборатории, в това число френска и шведска, са удостоверили тези резултати.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва е подготвена за всестранно съдействие с Берлин. Той акцентира, че до превозването на Навални в Германия в организма му не са били открити никакви отровни субстанции, напомня ТАСС.

Междувременно в телевизионно изявление съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че западните страни са минали границите на рационалното по случая "Навални ".

Нашите западни сътрудници минаха всички граници на рационалното по случая "Навални ", съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров.

Според него случаят с опозиционера ще бъда употребен като мотив за нови наказания против Русия.

"Ако не беше Навални, щяха да измислят нещо друго като мотив за въвеждане на спомагателни наказания ", уточни Сергей Лавров в изявление телевизия RTVI, която се излъчва на съветски и британски език в десетки страни по света. Той за следващ път попита за какво немските управляващи към момента не са дали отговор на изпратеното от съветската генерална прокуратура на 27 август питане в границите на двустранния механизъм за правна помощ.

Лавров подсети, че съветските правоохранителни органи са направили предварителна инспекция по случая "Навални ", само че не са намерили учредения за започване на наказателно произвеждане.

"Ние нямаме право да се съмняваме в тяхната справедливост и професионализъм, а те се осмеляват да се съмняват в професионализма на нашите лекари и следователи ", сподели съветският министър на външните работи и упрекна западните страни във високомерно отношение към Русия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР