Близо три години след убийството на Георги Игнатов в Борисовата

...
Близо три години след убийството на Георги Игнатов в Борисовата
Коментари Харесай

Делото за убийството в Борисовата градина тръгва през април

Близо три години след убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина делото стартира през април. Подсъдим за умишленото ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод, е студентът по право Йоан Матев.

Днес Софийският градски съд организира разпоредително съвещание, на което трябваше да се откри дали има нарушавания, които пречат процесът да стартира всъщност. В залата отбраната на Матев изиска делото да се върне на прокуратурата поради процесуални нарушавания, както и да се гледа при закрити врата.

Исканията бяха отхвърлени. Единствено беше почетено желанието на подсъдимия да бъде изместен в Софийския затвор поради здравословни проблеми. Ако бъде приет за отговорен, Йоан Матев може да получи най-вече 12 години затвор, тъй като сега на убийството е бил малолетен.
Станислава Каракушева, юрист на фамилията на Георги Игнатов: Считам, че е значимо един подобен развой да се гледа обществено. Аз смятам, че има задоволително доказателства, които биха довели до извод за постановяването на една неоправдателна присъда.Иван Томов, юрист на Йоан Матев: Ще имаме претенции за събиране на гласни доказателства, ще имаме претенции за допускане назначение на експертизи по делото, които не са осъществени на предварителното следствие, които са от значително значение за изясняване на обстоятелства по делото, обстоятелства и условия относими към следствието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР