Близо три четвърти се сблъскват с различи форми на обидаОбидите

...
Близо три четвърти се сблъскват с различи форми на обидаОбидите
Коментари Харесай

Повечето геймъри са изправени пред сериозна конфронтация

Близо три четвърти се сблъскват с разграничи форми на засегнатост

Обидите в игрите имат отрицателен резултат от позиция на социализацията (снимка: CCO Public Domain)

Американска еврейска неправителствена организация разгласи резултати от забавно изследване на тематика обиди и тормоз в онлайн компютърните игри. Според Anti-Defamation League ( ADL) , близо три четвърти ( 74%) от играчите се сблъскват с разнообразни форми на засегнатост.

Почти две трети (65%) от интервюираните над 1000 американци са изправени пред сериозна борба, в това число кавга и принуждение, сочи проучването, резултати от което разгласява уеб сайтът RockPaperShotgun.

Около половината от интервюираните оповестяват за спорове, учредени на вяра, полова еднаквост, полова ориентировка или етническа принадлежност. Други 23% от респондентите се сблъскват с екстремистка изразителност за превъзходството на бялата раса, до момента в който 8% отхвърлят ​​Холокоста.
още по тематиката
Според изследването, Dota 2 и Counter-Strike: Global Offensive са най-агресивните игри. Първата петица включва още Overwatch, BattleLeader и League Of Legends. Проучването подчертава на „ хардкор ” игрите, които изискват огромни старания за триумф и заради това хората одобряват своите провали прекомерно съществено.

Изследователите означават също отрицателните резултати от обидите от позиция на социализацията. Около една четвърт от респондентите (23%) декларират, че са станали по-малко общителни затова.

ADL означи нежеланието на разработчиците да вкарат информационни системи в игрите. Така да вземем за пример, Valve е добавила функционалността „ отбягване на състезател ” в Dota 2 едвам шест години след стартиране на играта.

„ Изучавахме онлайн игрите като обществени платформи и съгласно нас е належащо да се борим с издевателството и грубостта по същия метод, както в обществените мрежи. Twitter и Фейсбук имат доста по-ниско равнище на конфликти в разнообразни аспекти – 37%. Това към момента е доста, само че разликата е осезаема ”, споделят от ADL.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР