Близо три четвърти (73%) от музикантите страдат от някаква форма

...
Близо три четвърти (73%) от музикантите страдат от някаква форма
Коментари Харесай

Три четвърти от музикантите страдат от психично заболяване

Близо три четвърти (73%) от музикантите страдат от някаква форма на психологично заболяване, до момента в който единствено 19 на 100 се радват на изискванията, които им дава тази кариера. За задачите на изследването на Red Junicorn са следени 1500 души за интервала от 21 март до 2 април.

Резултатите сочат, че към три четвърти от интервюираните усещат стрес, тревога и/или страдат от меланхолия, до момента в който правят работата си. Цифрите са още по-лоши, когато става дума за по-младите музиканти на възраст сред 18 и 25 години. 80% от респондентите изпитват разстройства, които ги следват през целия им живот.

" Изследването споделя, че нещо би трябвало да се промени ", счита Йохан Суонберг, основен изпълнителен шеф на компанията.

Данните от изследването разкриват, че има огромен % музиканти, които получават пристъпи на суматоха, до момента в който 57 на 100 са доста загрижени за психологичното си здраве (41% споделят, че непрекъснато се тревожат за това през деня). Само 39% от интервюираните споделят, че са се пробвали да потърсят професионална помощ, до момента в който 51 на 100 пробват да решат този проблем по собствен метод, като ползват лична тактичност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР