Близо стотина пловдивчани и този четвъртък се събраха на пл.

...
Близо стотина пловдивчани и този четвъртък се събраха на пл.
Коментари Харесай

Протестиращи в Пловдив опитаха да нахлуят в хотела, в който бе председателят на НС

Близо стотина пловдивчани и този четвъртък се събраха на пл. " Съединение ", с цел да изискат за следващ път незабавната оставка на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев, съобщи Българска телеграфна агенция.

Протестният протест стартира с химна на България. От спонтанната естрада се изрекоха няколко души, измежду които Асен Костов, един от уредниците на митинга. " Искаме незабавната оставка на цялото държавно управление, назначение на служебно държавно управление и почтени избори. Въпреки събитията от нощес ръководещите нямат доблестта да излязат, да подадат оставка и да пуснат властта с чест ", сподели още Асенов и съобщи, че всеки четвъртък участници в митингите ще се събират на площад " Съединение ".

От площад " Съединение " протестиращите се насочиха към Трето районно полицейско ръководство, с цел да освободят пловдивчанин, който бил арестуван, откакто посрещнал с крясъци " оставка " Цвета Караянчева пред Новотела. На Пешеходния мост стачкуващите бяха посрещнати от полицейски кордон. Пропускаха се само жители, които с документ за идентичност удостоверяваха, че живеят от другата страна на реката.

Протестното шествие внезапно промени посоката си - насочи се по бул. " 6-ти Септември " през моста на Панаира до Новотела. Там протестиращите скандираха " Оставка " и " Мутри вън ". Те се пробваха да нахлуят в хотела, част от тях - към 5 индивида, съумяха да пробият защитата и да влязат. След като се разбра, че ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева към този момент не е в постройката, протестното шествие се насочи по нормалния си маршрут, като мина през Пешеходния мост.

Цвета Караянчева връчи в Пловдив огромната премия на спечелилите в шампионата по пукотевица " 8-ми март " за дами, чиновници на Министерство на вътрешните работи, МО и службите за сигурност. Той се провежда от Съвместното командване на специфичните сили с пълководец генерал-майор Явор Матеев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР