Близо шест милиона души от Западните Балкани, което е една

...
Близо шест милиона души от Западните Балкани, което е една
Коментари Харесай

Една трета от жителите на Западните Балкани живеят в чужбина

Близо шест милиона души от Западните Балкани, което е една трета от популацията в района, сега живеят в чужбина, уточни в изявление за сръбската телевизия РТС президентът на Европейската банка за възобновяване и развиване Сума Чакрабарти.

Според разбори на Европейска банка за възстановяване и развитие мигрират нормално висококвалифицирани фрагменти. Независимо че те изпращат обилни суми в страната си, техният гений се употребява от други страни, а и паричните им преводи нямат изключително значение за развиването на страната, откъдето идват, сподели Чакрабарти.

Президентът на Европейска банка за възстановяване и развитие счита, че миграцията, изключително на млади подготвени фрагменти, съставлява сериозен проблем за Западните Балкани. Той изяснява всеобщия отлив на хора освен с разликата в приходите спрямо другите европейски страни, само че и с недоволството от локалната политическа и икономическа обстановка.

Чакрабарти акцентира, че решението на този проблем е доста комплицирано. Не става въпрос единствено за увеличение на приходите, което единствено по себе си е мъчно, само че и за основаването на по-добри условия за живот на локално и национално равнище. Това допуска по-добро действие на държавните институции, които би трябвало да служат на хората, вместо да им усложняват живота, да оферират висококвалифицирана здравна отбрана и обучение и ефикасна и експедитивна правосъдна система, изяснява президентът на Европейска банка за възстановяване и развитие. Това допуска и достъп до качествено водоснабдяване, филтриране на отпадните води, както и положително качество на въздуха, добавя той.

"Това би трябвало да бъде приоритет за основателите на икономическата политика тъкмо толкоз, колкото е приоритет един по-добър път или железопътна линия ", сподели за РТС президентът на Европейска банка за възстановяване и развитие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР