Близо половината от всички пълнолетни американци имат роднина, който е

...
Близо половината от всички пълнолетни американци имат роднина, който е
Коментари Харесай

Близо половината американци са имали роднина в затвора

Близо половината от всички пълнолетни американци имат родственик, който е бил в пандиза в някакъв стадий, разкрива ново изследване, което хвърля светлина върху мащаба на всеобщото вкарване зад решетките в Съединени американски щати, осведоми Агенция Франс Прес.

Информацията е оповестена, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп поддържа двупартиен законопроект за реформиране издаването на присъди при обвинявания в опиати. Промените могат да доведат до понижаване на пандизчиите след години на спираловидно нарастване.

Изследването на Корнелския университет и лобистката група FWD.us е открило, че почти 45% от пълнолетните американци (около 113 милиона души) имат родственик, който е бил в ареста или в пандиза за минимум едно денонощие.

Данните се базират на онлайн и телефонно позвъняване, извършено на национално равнище. В извадката са взели участие 4 041 души през лятото на 2018 година

Един на всеки седем американци има родственик, който е бил в пандиза за минимум една година, а един на 34 американци има родственик, който е прекарал 10 година или по-дълго в пандиза.

Около 6,5 милиона души или 1 на всеки 38 има родственик, който сега е в ареста или пандиза.

Проучването е открило, че 50% е по-вероятно чернокожите от белите да имат родственик в пандиза или ареста. Три пъти по-вероятно е чернокожите да имат родственик, вкаран в пандиза за една година или повече.

61% по-вероятно е хората с приходи под 25 000 $ на година спрямо тези, които печелят над 100 000 $ да имат член на фамилията в пандиза.

В Съединени американски щати има по 710 пандизчии на 100 000 души - надалеч напред от западните демокрации (147 във Англия, 118 в Канада, 108 в Белгия и 98 във Франция). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР