Близо половината от младите водачи са управлявали автомобил само с

...
Близо половината от младите водачи са управлявали автомобил само с
Коментари Харесай

Близо 40% от младите водачи се научили да шофират, след като взели книжка |

Близо половината от младите водачи са управлявали автомобил единствено с компаньон през първите месеци, откакто са взели шофьорска брошура, а 85% от тях поучават околните им да последват този образец. Близо 40% от тях признават, че са придобили главните си шофьорски умения, откакто са взели брошура.

Това демонстрират данните от анкета извършена измежду 2600 водачи на възраст сред 18 и 27 години. Резултатите бяха обявени от заместник-председателят на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Анжелина Тотева по време на старта на финалната конкуренция от акцията „ Най-добър млад водач на България “. Организатор е Съюзът на българските автомобилисти като през тази година се организира под егидата на държавната организация.

През първия стадий на акцията „ Най-добър млад водач “ всички искащи да се включат в конкуренцията е трябвало да решат тест, който се приближава до листовките на шофьорските курсове. СБА и ДАБДП са добавили към тях и въпроси под формата на анкета, които да покажат настройките им по редица въпроси свързани с сигурността на младите водачи.

„ Получихме и някои притеснителни данни, като обстоятелството, че близо ¼ от младите водачи са придобили главните си умения зад кормилото още преди да стартират шофьорския си курс “, сподели Тотева. По думите ѝ не по-малко притеснително е, че близо 40% от интервюираните са показали, че главните си умения са придобили след шофьорския си курс . „ Всичко това още един път демонстрира какъв брой е значимо образованието да стартира от най-ранна възраст и да работим за неговото непрекъснато усъвършенстване “, акцентира заместник-председателят на ДАБДП.

Днес се организира и надпреварата Писта София, което е с фокус пътната сигурност. Приблизително 1,350 млн. души в света умират всяка година вследствие на пътнотранспортните катастрофи, а сред 20 и 50 милиона души страдат от увреждания или трайни пострадвания. В България 60% от всички произшествия със починали и ранени настъпват на територията на обитаемоте места. Затова уредниците на самодейността от Българската федерация по авто спорт, Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ и Съюзът на българските автомобилисти сплотяват старания под общото обръщение – „ Животът е с преимущество “.

В днешното събитие присъединяване взеха ръководителят на СБА Емил Панчев, старши комисар Благородна Макева, заместник-директор на Главна дирекция „ Национална полиция “, доктор Надежда Тодоровска заместител – общоприет шеф на Българския червен кръст, Камен Михайлов, ръководител на Българска федерация по авто спорт и др.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР