Близо половината от европейските компании (49%) отчитат спад в приходите

...
Близо половината от европейските компании (49%) отчитат спад в приходите
Коментари Харесай

ИТ бизнесът очаква средно 18 месеца възстановяване от Covid


Близо половината от европейските компании (49%) регистрират спад в приходите си през последните 12 месеца
(снимка: CC0 Public Domain)

Настоящата 2021-а ще бъде година на двойна промяна, съчетаваща два фактора – технологии и резистентност. Компаниите, които припознават тези фактори като съществени цели, ще станат водачи на пазара в кратковременен проект, като вероятността за сполучливото им показване е до 2,5 пъти по-голяма, спрямо техни съперници в същия бизнес бранш, сочи изследване на Accenture.

Двойната промяна е извънредно нужна в този момент, в изискванията на възобновяване на бизнеса от рецесията, подбудена от COVID-19. Резултатите от изследването сочат, че в Европа едвам 4 промишлености ще доближат равнищата си на растеж от интервала преди пандемията – здравна, фармацевтична, софтуерна и информационна. В останалите браншове ще е належащо по-дълго време за възобновяване и бъдещо развиване. Европейските бизнес водачи чакат възобновяване от пандемията COVID-19 да продължи приблизително 18 месеца.
още по тематиката
Близо половината от европейските компании (49%) регистрират спад в приходите си през последните 12 месеца и не чакат положителна смяна през идната една година. Една пета от същите (19%) компании, утвърдили мощното си финансово наличие преди пандемията, също имат упования за отрицателни доходи през идните 12 месеца. В изследването те са наречени „ падналите ангели ”.

Насърчаването на бизнес модели, задвижвани от резистентност, с помощта на технологиите, стои в основата на трансформацията. Съгласно резултатите от изследването, 61% от фирмите, последващи въпросния принцип, към този момент генерират 10% от приходите си по този метод, а в близко бъдеще – в границите на три години – броят им ще нарасне до близо 80%.

Комбинирането на запаси за пригаждане на софтуерните приложения към приложимост за устойчиви практики и слагането на публично значими цели са идващите цели. Човешкият запас е не по-малко главен инструмент, нужен за реализирането на двойната промяна. Формирането на мощни екипи и насърчаването на гениите са главните стъпки, които водят до смяната и покачват успеваемостта на компанията. Не по-малко значим е и подборът на сътрудници, които гледат в същата тази посока.

Едва една трета от фирмите на Стария континент имат положителни упования за идната година – това са „ водачите на утрешния ден ”. Те не престават да развиват своята активност сполучливо и това им дава съображение да са сигурни в растежа на своите доходи в средносрочен проект. Голяма част от европейските компании към този момент вършат стъпки в посока по-устойчиви корпоративни практики – това ги приближава към концепцията за двойна промяна, създадена от Accenture. Въпреки това, единствено дребна част от тях избират тази посока, открива статистиката.

е извършено измежду експерти от 19 промишлености в 13 страни по света през месец ноември, 2020 година То обгръща компании с годишни доходи над 500 млн. $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР