Близо половината от американските щати отказаха да предадат имена, адреси

...
Близо половината от американските щати отказаха да предадат имена, адреси
Коментари Харесай

Почти половината американски щати отказаха искане на Тръмп

Близо половината от американските щати отхвърлиха да предадат имена, адреси и друга поверителна персонална информация за гласоподавателите си на комисия, основана от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, която да проверява негови недоказани изказванията за измами по време на президентските избори в ползаа на кандидатката на демократите Хилари Клинтън, съобщи Ройтерс.

Общият брой на щатите, които няма да се съобразят с настояването, надвишава 20. Най-голямо отвращение настояването на Тръмп провокира във Вирджиния, Кентъки, Калифорния, Ню Йорк и Масачузетс, където изборните управляващи обявиха, че няма да дават никакви данни.

В сряда комисията изпрати писмо до всички 50 щата, в което желае от тях да предадат информация за гласоподавателите си. Това включва имена, последните четири числа от обществените им осигуровки, адреси, рождени дати, политическа принадлежност, правосъдно минало, както и предишното им като гласоподаватели.
Американският президент насочи неподкрепени с обстоятелства изказвания, че на президентските избори през 2016 година милиони хора са дали своят вот по противозаконен метод за Хилари Клинтън, показва Ройтерс.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР