Близо половината австрийци са на мнение, че мюсюлманите не трябва

...
Близо половината австрийци са на мнение, че мюсюлманите не трябва
Коментари Харесай

Проучване: Близо половината австрийци искат правата на мюсюлманите да бъдат ограничени

Близо половината австрийци са на мнение, че мюсюлманите не би трябвало да имат същите права като тях, съгласно оповестено през вчерашния ден изследване на университета в Залцбург, няколко дни преди парламентарните избори, съобщи Франс прес.

45 % от интервюираните считат, че изповядващите исляма не би трябвало да имат същите права като останалите жители в Австрия.

Освен това, 70 % от участвалите в анкетата са декларирали, че ислямът няма място в западния свят.

Мнозинството австрийци желаят мюсюлманите да бъдат лимитирани в религиозните си практики и споделят, че от време на време се усещат като чужденци в личната си страна поради тяхното наличие. 55 на 100 от интервюираните се притесняват, че някои мюсюлмани са терористи. Освен това, 48 на 100 упорстват да бъде неразрешено строителството на джамии, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Подобни трендове към етноцентризъм могат в последна сметка да доведат до дискриминационни позиции ", показва създателят на социологическото изследване. " Съществува действителна заплаха религиозната независимост, предоставяна отдавна на мюсюлманите в Австрия, да бъде възпрепятствана ".

В Австрия, където 8 % от популацията се дефинират като мюсюлмани, ислямът е публично приет като вяра от 1912 година

Според допитването, крайнодесните гласоподаватели, тези без обучение и тези над 75 години са най-враждебно настроени.

От друга страна, гласоподавателите на " зелените ", хората под 30 години и приключилите висше обучение са позитивно настроени към мюсюлманската вяра.

1200 души са били интервюирани през 2018 година за социологическото изследване. " Това единствено удостоверява предизвестието, което от години насочваме към политиците, които от време на време употребяват страха ", сподели Юмит Вурал, ръководител на основната организация, представляваща мюсюлманите, която ръководи 360 джамии.

" Враждебността и общественото изключване стават нормални, животът на мюсюлманите в Австрия става по-труден ", споделя той.

" Между 2017 и 2018 година броят на похищенията, обидите и дискриминирането, обявени на управляващите от мюсюлмани, се е нараснал от 309 на 540 ", акцентира Вурал.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР