Близо половин век на тази дата работници и близки поставят

...
Близо половин век на тази дата работници и близки поставят
Коментари Харесай

През 1994-а aвария в Марица-изток 3 убива 21 работници

Близо половин век на тази дата служащи и близки слагат цветя пред паметната плоча на починалите от страшния случай в Топлоелектрическа централа " Марица-изток 3 " от 1994 година. На 10 октомври преди 24 години в 10:56 часа 2000 тона вряла вода стават причина за най-тежката индустриална повреда в българската енергетика.

Водният дирек е с височина близо 9 метра, за елементи от секундите врящата вълна се разстила на над 100 метра разстояние. Всичко, изпречило се по пътя, е изгорено. На място умират 3-ма души, още толкоз завършват със земния си път на път за болничното заведение, последната жертва - 43-годишната Зина Герасимова, умира близо месец след съдбовната дата. Жертвите са общо 21, от които 17 мъже и 4 дами.

Инцидентът по подигравка на ориста съответствува с разпускането на тогавашното Народно заседание и сформирането на длъжностен кабинет с министър председател Ренета Инджова. Пак по подигравка в деня на нещастието в курорта Старозагорски минерални бани е трябвало да стартира семинар, отдаден на изискванията за безвреден труд с присъединяване на френски специалисти. Домакини са били енергетиците от комплекса " Марица-изток ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР