Близо половин милион души се очаква да се разболеят от

...
Близо половин милион души се очаква да се разболеят от
Коментари Харесай

Очаква се грипът да засегне половин милион, най-много болни има в Пазарджик

Близо половин милион души се чака да се разболеят от грип през този сезон. В момента най-вече заболели има в област Пазарджик - 328 на 10 000 души, съобщи NOVA.

Епидемични равнища до края на тази седмица има възможност да доближат още няколко области - Габрово, Стара Загора, Благоевград, Силистра и София-град.

По данни на Центъра за заразни и паразитни заболявания висока е заболяемостта в регионалните градове: Благоевград (214.82), Бургас (183.96), Варна (160.75), Видин (188.76), Пазарджик (327.96), Разград (143.88), Силистра (213.49) и Стара Загора (234.97).

С епидемиологични стойности е заболяемостта в регионалните градове: Перник (280.66), Пловдив (137.40) и София-град (203.15).

В момента в Перник е в действие зараза.

За първи път тази година атакуващият вариант е друг - "Ямамата ", само че това не тормози лекарите.

Првите часове при грип - какво да вършим. Вирусите нападат в топлото

ризовават за незабавна имунизация след епидемията от морбили на Балканите

Докато премине грипната вълна, лекарите поучават да си стоим по-често у дома, да пием противовирусни препарати. Препоръчват и да се имунизираме.

"Грипът поваля единствено в границите на два-три часа - мощно главоболие, болят те мускулите, ставите, не ти се става. Сред признаците са и кашлица, тежест в белия дроб, както и болки в гърлото”, разяснява проф. доктор Тодор Кантарджиев. Обикновено боли и глава, човек не желае да става, когато температурата е над 38 градуса, и това в границите на два-три часа - тогава приказваме за грип.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР