близо петдесет души от Видин и региона заявиха отказ от

...
близо петдесет души от Видин и региона заявиха отказ от
Коментари Харесай

Масово напускат членове на ГЕРБ във Видин. Близо 50 души се отказаха от партията

близо петдесет души от Видин и района обявиха отвод от участието си в партия ГЕРБ. Сред тях са основни фигури от общинското ѝ управление, заемали до неотдавна и централни постове на локално и държавно равнище.
Членството си в ГЕРБ отхвърлят някогашният регионален шеф Албена Георгиева и някогашният кмет на Видин Огнян Генков. Преди това и двамата се отдръпват първо от общинското управление, оповестява бТВ.

Няма по какъв начин да се съглася с работата на локалното управление, в действителност локалното управление работеше срещу правилата на тази партия, няма по какъв начин да остана член “, посочи Георгиева. А съгласно Генков – всичко, което се е случило по време на локалните избори предходната година, е било изменничество, по отношение на устава на политическа партия ГЕРБ.

Напрежението в редиците почнало от акцията за локалните избори. „ Те са получили през това време много сносна политическа реализация. В момента, в който тази реализация не е реалност, те си потеглят. Явно ще я търсят на друго място “, отговори ръководителят на ГЕРБ-Видин Емилиян Енчев.

Партията напущат и двайсетина души от Капитановци, измежду които и кметът на селото. Оттегля се и един от най-младите в редиците ѝ. „ Бързо бях отчаян от политиката – в частност това, че се вменява на избрани хора по какъв начин да се гласоподава в Общински съвет “, уточни Калин Каменов.

Ръководството на ГЕРБ съзря в проблема външна упоритост. „ Разбира се, тук прозират, може би, неудовлетворени политически упоритости. Не единствено на членове на ГЕРБ-Видин, само че и отвън нея. И доста забавно е, че в молбите за овакантяване на никое място няма претекстове “, сподели ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя добави, че структурата пък се показала неубедително на последния избор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР