Близо пет години след затварянето на КТБ започва разплащане с

...
Близо пет години след затварянето на КТБ започва разплащане с
Коментари Харесай

Синдиците на КТБ ще изплатят 570 млн лв. на кредитори на банката

Близо пет години след затварянето на КТБ стартира разплащане с кредиторите й. Събраните от синдиците 570 млн. лева ще се изплащат от през днешния ден на включените в първата частична сметка за систематизиране. В нея има над 7 хиляди институции, компании и жители. Повечето от тях са държали по сметките си суми над обезпечения размер от 100 хиляди евро или са били с депозити, подписани при преференциални условия, оповестява " Капитал ".

Фондът за гарантиране на влоговете в банките е също в този лист с кредитори с взимане от 3.7 милиарда лева от общо 5 милиарда лева Той ще получи едвам 409 млн. лева С преимущество преди него обаче са обезпечените кредитори. Те ще получат дребен % от размера на вземането си.

Парите ще се изплащат посредством клоновете на " Уникредит Булбанк " като за тях получателите им ще дължат такси по цената на банката.

Досега заплащането на първите 570 млн. лева се бавеше поради делата, оспорващи сметката за систематизиране. Макар те още да не престават, в този момент разпределението става допустимо след следващата порция промени в Закона за банковата неплатежоспособност, влезнали в действие през април.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Фалитът на КТБ (933)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР