Близо осем месеца след трагедията в основното училище Владислав Рибникар

...
Близо осем месеца след трагедията в основното училище Владислав Рибникар
Коментари Харесай

Училището, в което ученик застреля свои съученици в Белград, да се превърне в мемориален център, настояват родители

Близо осем месеца след нещастието в главното учебно заведение " Владислав Рибникар " в Белград, в което възпитаник умъртви 10 души, родителите на убитите възпитаници стачкуваха с искане да бъде построен мемориален център в памет на жертвите. След като се събраха пред учебното заведение, родителите отидоха до постройката на сръбското държавно управление и залепиха надписи с обръщение " 3 май още продължава ".

Протестът стартира алегорично в 8.40 ч., когато се счита, че е почнала стрелбата в учебното заведение.

Пред постройката родители възпламениха свещи и оставиха цветя. Присъстваха и академични преподаватели, юристи, публицисти, както и жители, които бяха там, с цел да поддържат родителите. Те са разочаровани от реакцията на институциите, които хвърлят цялата отговорност върху Родителския съвет на учебното заведение.



Един от бащите - Бранко Анджелкович, сподели пред публицистите, че това учебно заведение е място на закононарушение и по тази причина би трябвало да бъде закрито. Нинела Радичевич, майка на убито момиче, съобщи, че чака съответните институции да се свържат с тях.

" Не разбирам някой, който оспорва предлагането постройката да е мемориален център. Трябва ли входът, през който децата ни влязоха за последно в учебно заведение и излязоха по напълно различен метод, да продължи да бъде вход, през който децата ще влизат, ще играят и ще бъдат в сигурност? Сградата, в която бяха убити 10 души, към този момент не може да бъде учебно заведение. Не разбирам потребността да замитаме 3 май под килима и да се вършим, че не се е случило ", разяснява Радичевич.



На 3 май тази година. Той рани също учителка и шест деца, едно от които по-късно умря.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР