Близо милион души са се заразили с коронавируса в САЩ

...
Близо милион души са се заразили с коронавируса в САЩ
Коментари Харесай

Тръмп ще поиска репарации от Китай за щетите, нанесени от COVID-19

 Близо милион души са се заразили с ковид в Съединени американски щати от началото на разпространяването на болестта. Това демонстрират данни на университета " Джонс Хопкинс ", съобщи Българска телеграфна агенция, като цитира Франс прес.

Страната записва 1303 смъртни случая през последните 24 часа, а общият брой на умрелите от коронавирусната инфекция  е 56 144. Това над една четвърт от всички жертви на болестта  по света. 

" Няма да забравим в никакъв случай, че тези хора бяха пожертвани поради непросветеност или може би друго нещо ", сподели американският президент Доналд Тръмп на конференция в градините на Белия дом. 

Той загатна, че е допустимо да изиска от Китай да заплати милиарди долари репарации за вредите, нанесени от вируса, който се появи в китайския град Ухан. 

" Няма да забравим в никакъв случай, че тези хора бяха пожертвани поради непросветеност или може би друго нещо ", каза американският президент Доналд Тръмп на конференция в градините на Белия дом.

Това е следващото обвиняване от страна на Съединени американски щати към Китай по отношение на със болестта.

Тръмп сподели, че в никакъв случай не е възнамерявал да отсрочва плануваните за 3 ноември президентски избори в страната си поради ковид, съобщи Франс прес.

" Никога не съм обмислял да трансформирам датата... Защо да го върша ", сподели той дни откакто противникът му от Демократическата партия Джо Байдън предсказа, че милиардерът републиканец ще направи всичко допустимо да отсрочи датата на вота.

" Това е съшита с бели конци агитация ", отвърна Тръмп.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР