Близо месец продължава обсадата на Мариупол. Кадри показват огромните разрушения

...
Близо месец продължава обсадата на Мариупол. Кадри показват огромните разрушения
Коментари Харесай

На ръба на оцеляването - как се живее в Мариупол?

Близо месец продължава обсадата на Мариупол. Кадри демонстрират големите опустошения в града. По информация на украинските управляващи част от него е под съветски надзор. Има и квартали, които са безусловно откъснати от света - поради разрушените пътища от там няма по какъв начин да се излезе.

Звукът от ракетния и артилерийския огън в този квартал на Мариупол е всекидневие към този момент месец. Освен да свикнеш, нямаш различен избор, споделят хората, които не престават да живеят тук. Макар, че това, което останало от жилищните здания е несъвместимо с думата живот. Хората населяват мазетата...

" В мазето е влажно, студено... най-малко да спрат да бомбардират. Жалко е и обидно ", споделя жена.

За малко тътенът от фронтовата линия стопира. В квартала става оглушително безшумно, а гледката на спонтанните гробища - още по-смразяваща. Според формалните данни починалите цивилни украински жители от началото на спора са 1035. Неофициално обаче се допуска, че броят им е доста по-голям

Олга живее в мазето на блока си дружно с щерка си Наталия и внучката си.

" Бях шеф на завод за здравно съоръжение. Живеех добре. Имах гараж и вила. И тристаен апартамент... и в този момент - нищо ", споделя дамата.

Нямат къде да отидат. Отказали са се да чакат филантропична помощ.

" Опашките са прекомерно дълги и е рисково. Не мога да се наредя с хората с деца, нашето е на 14 и нямам право ", споделя Наталия.

А какъв брой още ще има живот в мазетата на Мариупол Наталия не може да каже.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР