Близо месец директорът на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ Евгени Любенов

...
Близо месец директорът на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ Евгени Любенов
Коментари Харесай

Общинари на нож с директора на врачанската болница и здравния министър

Близо месец шефът на врачанската МБАЛ „ Христо Ботев “ Евгени Любенов се крие от ръководителя на общинския съвет Румен Антов, общински съветници и служители от локалната администрация. Всички опити да бъде получена информация за идното общо заседание, на което ще бъде заменен бордът на шефовете, са останали напразни, оплака се Антов по време на вчерашното съвещание.
Антов неведнъж е правил опити да се свърже с болничния началник и с членовете на съвета на шефовете, с цел да му се дават цялостните материали към идното общо заседание на лечебното заведение. Никой от тях обаче не си вдигал телефона. Подобна била обстановката и със чиновниците от кабинета на здравния министър Кирил Ананиев. Това предизвикало парламентарния началник, да потърси за подпомагане юрисконсулта на врачанската болница, който обаче му дал само докладите на здравното заведение за 2018 година. Данните за събранието са нужни на общинския съвет, с цел да се вземе решение по какъв начин да се гласоподава на идното съвещание при започване на месец юли.
Именно поради неналичието на информация, през вчерашния ден локалните сенатори се разгневиха и взеха решение, да упълномощят кмета да гласоподава срещу освобождението от отговорност на съвета на шефовете, срещу приемането на финансовите доклади и на място да реши дали да се възпротиви или да одобри новите назначения.
По време на разгорещените диспути съветникът Борислав Банчев напомни, че „ действителните ползватели на болничното заведение са врачаните, а в този момент сме принудени да поемаме към Монтана, Плевен и София, който стигне “.
В последна сметка, общинарите се сплотиха към концепцията, че ще отстояват до дъно интереса на врачани да се възвърне здравното заведение и членовете на съвета на шефовете и шефът да не са роднински назначения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР