Близо хиляда души се събраха вчера в центъра на руския

...
Близо хиляда души се събраха вчера в центъра на руския
Коментари Харесай

Хиляда души участваха в протестен митинг срещу изборни измами в Санкт Петербург

Близо хиляда души се събраха през вчерашния ден в центъра на съветския град Санкт Петербург, с цел да стачкуват против изборни измами на състоялите се на 8 септември локални и районни избори, съобщи Българска телеграфна агенция.

Скандирайки лозунги като "Долу фалшификаторите ", стачкуващите стачкуваха против успеха на краткотрайния губернатор Александър Беглов, подкрепян от властта, както и против решението за наново броене на гласовете в изборните региони, извоювани от претенденти на опозицията.

"Властите ни откраднаха демокрацията. Ужасно е, не можем повече да поносим това ", съобщи 45-годишната жителка на Санкт Петербург Галина Яшченко. "Ние ще се пазиме. Те трансфораха изборите във фарс и отвръщат с репресии ", сподели Борис Вишневски, локален опозиционен деятел и член на демократичната партия "Яблоко ".

Кандидатът на Кремъл Александър Беглов завоюва изборите за губернатор на Санкт Петербург с близо 65 % от гласовете. Беглов, който до тогава беше краткотрайно изпълняващ длъжността, се бореше за поста против двама малко известни претенденти - Надежда Тихонова и Михаил Амосов, които получиха респективно 16,84 % и 15,93 % от гласовете. За главен конкурент на Беглов се смяташе претендентът на комунистите и прочут режисьор Владимир Бортко, само че той се отдръпна от конкуренцията няколко дни преди изборите с аргумента, че всичко ще бъде нагласено, тъй че да завоюва краткотрайният губернатор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР