Близо хиляда души излязоха на протест в Съединените щати в

...
Близо хиляда души излязоха на протест в Съединените щати в
Коментари Харесай

Около 1000 души излязоха на протест в Сан Диего в защита на мигранти от Централна Америка



Близо хиляда души излязоха на митинг в Съединените щати в отбрана на преминаващия през Мексико имигрантски кортеж, който вбеси при започване на месеца американския президент Доналд Тръмп. Тогава в Туитър той написа, че " Мексико прави доста малко, в случай че не и нищо, с цел да спре потока от хора, преминаващи незаконно границата със Съединените щати ".

" Скандално е президентът даже да прави мнения за кортеж с дами, деца и фамилии, бягащи от насилието в техните страни. Мисля, че е наше обвързване по закон най-малко да изслушаме техните претенции за леговище ", съобщи един от протестиращите, които взеха присъединяване в демонстрацията, която мина по плажната линия на Сан Диего и доближи до оградата с Мексико.

Въпросният кортеж се провежда от деятели за пета поредна година, като в него се включват мигранти от страни като Хондурас, Гватемала и Ел Салвадор, които бягат от бедността и насилието в своите страни. Ежегодното пътуването стартира в края на март и продължава хиляди километри до американската граница, където някои от мигрантите подават молба за леговище, до момента в който други се пробват да влязат незаконно в страната.

" Тези хора идват от Централна Америка и в действителност бягат за живота си. А ние сме страна, която има дълга история, доста шарена история на последователност. И аз съм мощно смутен какво ще се случи с тях, когато те се пробват да аплайват за леговище или когато се опитат да преминат през границата, защото те имат законното право да го направя по силата на интернационалното право ", добави различен стачкуващ.

Междувременно, американските гранични управляващи оповестиха, че към този момент са арестували няколко души, свързани с кервана. Те са били уловени, до момента в който се опитвали да се промъкнат през оградата, допълват от Ройтерс.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР