Близо година след колапса на Silicon Valley Bank е изкушаващо

...
Близо година след колапса на Silicon Valley Bank е изкушаващо
Коментари Харесай

Банковото регулиране в САЩ трябва да навлезе в цифровата ера

Близо година след колапса на Silicon Valley Bank е изкушаващо да отхвърлим районната банкова рецесия в Съединени американски щати като доста мощна стихия в относително дребен чайник. В края на краищата вредите бяха лимитирани за шепа банкрутирали кредитори, секторът се стабилизира и показателят на районните банки KBW възвърна множеството от загубите си.

Такова равнодушие би било неточност. Кризата би трябвало да послужи като сигнал за пробуждане по отношение на непредвидените рискове, свързани с онлайн банкирането. Индустрията и нейните пазачи би трябвало да стартират да се приготвят в този момент, в случай че желаят да предотвратят по-голямо злополучие в бъдеще.

След поредност от неприятни решения, SVB в последна сметка беше свален предишния март от струпване на депозити, проблем, който е остарял колкото банкерството. Основният бизнес модел включва ликвидно противоречие: банките вземат краткосрочни пари от вложителите и вършат дълготрайни заеми и вложения. Ако прекалено много клиенти изискат парите си назад едновременно, всяка банка ще се затрудни да намер...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР