Близо година, след като Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн

...
Близо година, след като Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн
Коментари Харесай

Катар забрани вноса на стоки от Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет

Близо година, откакто Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн и Египет прекъснаха дипломатическите си връзки с Катар, Доха реши да спре да употребява артикули, създадени от тези страни, предава американската организация Bloomberg.
Министерството на стопанската система на Катар подреди на всички магазини в страната да престанат да продават артикули, създадени в тези четири страни, гласи циркулярно писмо, публикувано в Събота. Търговските обекти ще бъдат обикаляни от инспектори, които би трябвало да потвърдят, че те извършват поръченията на държавното управление.
Говорител на ведомството не е поискал да направи коментар по случая, когато е бил потърсен от Bloomberg.
Американската организация напомня, че Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет прекъснаха икономическите и дипломатическите си връзки с Катар на 5 юни м.г., като се позоваха на това, че Доха финансира терористични организации и има близки връзки с Иран – нещо, което Катар отхвърля. Това принуди богатото на природен газ да пренасочи комерсиалните си направления през Кувейт и Оман и да закупува артикули от Иран и Турция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР