Близо година след като оголен кабел уби 16-годишно момче на

...
Близо година след като оголен кабел уби 16-годишно момче на
Коментари Харесай

Година по-късно: Все още няма виновни за убитото от кабел с ток момче

Близо година откакто разкрит кабел умъртви 16-годишно момче на столичния бул. " Иван Гешов ", отговорни към момента няма, а почерненото семейство се надява да получи правдивост. Трагедията стана на 14 февруари на метри от болница " Св. Иван Рилски ". Людмил беше погубен от токов удар, до момента в който чакаше дружно с татко си на червен светофар, с цел да пресече.

Година след гибелта на 16-годишния Людмил татко му не може да не помни нито за момент последните минути от живота на сина си.

Той беше долу и още дишаше. Много мощен ток беше! Гасиха тока и тогава почнаха да ме подвигат и мене. Когато го качиха в колата за спешна помощ към момента питаше за мен, споделя Снежан Митков - татко на убития Людмил.

Днес фамилията живее на ново място. Напуснали са квартал Факултета и са се преместили във Филиповци, където техни родственици са ги приютили в дребна стая.

Преместих се, тъй като не мога да понеса това, което живяхме с него, дружно с братята му и по този начин, споделя Снежан Митков - татко на убития Людмил.

Сега е още по-трудно без него. Децата ми още го търсят. Малкият непрекъснато го търси, споделя желая да приказвам с него. Отиваме в гробищата какво гледаме една земя. Друго какво гледаме. Тези хора нямат ли жалост, споделя Милка Миткова -майка на убития Людмил.

Снежан, бащата на Людмил, към момента не е получил отговор на въпроса кой е отговорен за нещастието. Разказва, че постоянно обикаля институциите, само че без резултат.

Обещанията за обществено жилище също се оказали напразни. След нещастието помощ получава само от съседи, които му намират работа като чистач на градежи.

Положението си е все по този начин. От кого да чакаме помощ съгласно теб? Защо са крият отговорните. Този кабел не е пораснал или да сме го поставили ние. Те са си го поставили, значи има отговорен, споделя Снежан.

Аз желая правдивост да има. Да се покажат отговорните и да си взимат наказването, споделя Милка.

Разследването за шахтата палач тече повече от 8 месеца, а по случая са назначени голям брой експертизи.

Нелепият случай предизвика серия от инспекции на институциите. Бяха открити нередности свързани с комерсиалните павилиони и разположението на захранващите кабели за ток. Днес шахтата е обезопасена с цената на един човешки живот.

Почерненото семейство на Людмил се надява казусът да не бъде пропуснат, а отговорните скоро да бъдат изправени пред съда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР