Близо година след като държавата отпусна около 500 милиона лева

...
Близо година след като държавата отпусна около 500 милиона лева
Коментари Харесай

Само едно от 74 свлачища се укрепва година след отпускането на 500 млн. лв.


Близо година откакто страната отпусна към 500 милиона лв. за укрепването на 74 свлачища по републиканските пътища се работи единствено по едно. Това са срутищата по пътя за Рилския манастир. Работата по него стартира едвам в края на юни и то след молба от страна на игумена на светата обител Евлогий и намесата на премиера Бойко Борисов.

Укрепването на свлачището към Рилския манастир се реализира от " Автомагистрали ", стана ясно от отговора на държавната компания до Mediapool. Дружеството получи без търг и конкурс по модела на автомагистрала " Хемус " укрепването на свлачищата в края на ноември 2019 година от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Нещо повече, за по-малко от три месеца парите бяха увеличени с 27 млн. лева (времето от държавното решение за отпущането им и възлагането на активността от АПИ до " Автомагистрали " ).

Средствата от близо 500 млн. лева бяха планувани за 74 обекта, съгласно известие на АПИ от ноември 2019 година Към момента обаче " Автомагистрали " е ангажирана с 46 обекта. От отговора на сдружението до Mediapool не излиза наяве какво се случва с останалите 28. Най-вероятно работата по тях изобщо не е почнала.

Аванс от 140 млн. лева и забавена работа

От общата сума, която по контракт е над 474 млн. лева, на " Автомагистрали " е преведен задатък в размер на 140 млн. лева Това е 30% от от общата стойност по контракт.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР