Близо година след доста спорния и емоционален финал на сезон

...
Близо година след доста спорния и емоционален финал на сезон
Коментари Харесай

Тото Волф за Абу Даби 2021: Макс беше заслужил шампион

Близо година след много противоречивия и прочувствен край на сезон 2021 във Формула 1 в Абу Даби, шефът на Мерцедес Тото Волф призна, че Макс Верстапен е бил изцяло заслужил първенец.

Припомняме, че нидерландецът и Люис Хамилтън започнаха решителното съревнование на „ Яс Марина “ с еднакъв актив от точки. В самата конкуренция британецът изцяло управлява развоя на събитията и бе на път към своята осма международна купа.

Катастрофа на Никола Латифи малко преди финала обаче наложи излизането на колата за сигурност при която Верстапен спря за нови меки гуми, до момента в който Хамилтън остана на пистата с доста старите си твърди сликове. Това се оказа и основният ход на нидерландеца, който се възползва оптимално от обстоятелството, че автобус шефът Майкъл Маси заобиколки разпоредбите, с цел да рестартира конкуренцията една обиколка преди финала и той завоюва международната купа.

Този процес на конкуренцията много разгневи хората в Мерцедес, само че по думите на Волф, в Бракли към този момент не се мисли за случилото се на „ Яс Марина “ преди 12 месец. Австриецът съобщи това по време на гостуването си в формалния подкаст на Формула 1 – Beyond the Grid, където бе попита дали Хамилтън към момента мисли за събитията от 12 декември 2021 година.

„ Не мисля, че Люис се тормози доста от това. Той знае по какъв начин да се концентрира върху работата си. Абу Даби 2021 ще ни преследва още дълго, може би за постоянно, само че това се случва главно когато седиш безшумно и си мислиш за всички решения, които бяха взети в този ден и бяха в прорез с разпоредбите. Ние обаче въобще не мисли за това по време на спортните уикенди.

„ Ние продължихме напред. Лично аз сторих това когато одобрих резултата. Не искахме да се стига до съд, макар че имахме положителни доводи. Не искахме да печелим купата след правосъдно решение. Макс заслужаваше да е първенец, както и Люис. В този ден знаехме, че по-добрият ще победи, само че не се случи тъкмо това “, съобщи Волф.

Той също по този начин разяснява и последвалите промени във ФИА, като най-значимата от тях бе премахването на Маси от поста автобус шеф.
 Майкъл Маси е получавал смъртни закани след случилото се в Гран При на Абу Даби Майкъл Маси е получавал смъртни закани след случилото се в Гран При на Абу Даби
„ Всичко завърши, няма смисъл да го дискутираме още и още. Макс е повторен първенец, заслужил първенец. Бяха позволени неточности, от ФИА признаха това. Всички продължихме напред. Това не значи, че в никакъв случай повече няма да мисля за този случай, тъй като честността е най-важното нещо, а хронометърът в никакъв случай не лъже “, сподели австриецът.

За край той показа, че не е усетил никакви по-специални страсти при завръщането си на „ Яс Марина “ за тасгодишното издание на Гран При на Абу Даби.

„ Нищо друго. Бях в същата хотелска стая. Имах същата стратегия, само че изобщо не мислих за случилото се през предходната година “, бе коментарът на Волф.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР