Близо година пауза извън футбола е променила Жозе Моуриньо и

...
Близо година пауза извън футбола е променила Жозе Моуриньо и
Коментари Харесай

Футболистите трябва да мразят да губят: рецептата за успех на Моуриньо в "Тотнъм"

Близо година пауза отвън футбола е трансформирала Жозе Моуриньо и му е помогнала да осъзнае доста неща за кариерата си. Това сподели португалският управител по време на първата си конференция след назначението в " Тотнъм ".

Специалния заема мястото на Маурисио Почетино, който беше освободен във вторник вечер. Моуриньо ще дебютира отпред на " шпорите " в дербито с " Уест Хем " в събота. По време на срещата си с медиите португалецът очерта какво може да се чака от него и новия му тим.

" Тези 11 месеца, в които бях отвън футбола, в никакъв случай не са били загуба на време. За мен беше интервал, в който мислех доста и проучих, подготвях се. Човек в никакъв случай не губи своята ДНК и еднаквост. Аз разсъждавах за доста неща, осъзнах, че в кариерата си съм допускал доста неточности, само че съм потвърдил, че не върша една и съща неточност два пъти ", сподели Моуриньо и добави, че е изменен.

" Сега съм по-силен, не физически, тъй като постоянно съм бил във форма. По-силен съм от прочувствена позиция. Спокоен и стимулиран съм, само че не сме тук да приказваме за мен, тук съм, с цел да оказа помощ на тима и всички в клуба. "

Моуриньо даде обещание, че ще опита да болести всички към себе си с непримиримостта си и непрекъснатото предпочитание за победа. Португалецът има три трофеи на Висшата лига с " Челси ", а със сините и " Манчестър юнайтед " завоюва общо 11 трофея.

" Когато не спечелвам, няма по какъв начин да съм благополучен и това няма да се промени в никакъв случай. Надявам се да предам това и на играчите, те би трябвало да ненавиждат загубите. Не би трябвало да са удовлетворени, в случай че не са напуснали терена като спечелили. Ако ти си благополучен след загуба, тогава в нито един интервал от кариерата си няма да се превърнеш в победител ", добави Специалния.


© Reuters

" Тотнъм " постоянно ще е домът на Почетино и той е добре пристигнал ", сподели Специалния

Португалецът призна, че в последните месеци е бил почтен със себе си и своя екип, с цел да проучва грешките си. Той акцентира и огромния капацитет, с който разполага " Тотнъм ", за което отдаде дължимото на предшественика си Почетино.

" Отборът има голям капацитет. Ясно е, че щом се прави треньорска промяна по средата на сезона, значи нещо не е наред или най-малко поради неприятни резултати. Почетино е страховит управител и свърши невероятни неща. Това постоянно ще бъде неговият клуб и постоянно е добре пристигнал на стадиона или въз основата ", сподели Моуриньо.

Португалецът приключи шеговито брифинга си, обявявайки, че е завързан към всички клубове, които е водил в кариерата си, и ще бъде по същия метод с " Тотнъм ". " Имам пижама на всеки тим, който повеждам, и дремя с нея. "

Той даже дефинира " Тотнъм " и играчите си като своя подарък за Коледа.

" Аз обичам да давам дарове, до момента в който този, който получавам в този момент, са моите играчи. Не мисля дали ми трябват такива на трансферния пазар, тъй като първо би трябвало да опозная момчетата, с които разполагам. Един управител научава играчите си, когато работи с тях всеки ден. "

Как реагираха обществените мрежи на завръщането на Моуриньо във Висшата лига четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР