Близо една трета от лекуваните от в английски болници е

...
Близо една трета от лекуваните от в английски болници е
Коментари Харесай

Близо една трета от заразените с COVID-19 се връщат в болница в Англия

Близо една трета от лекуваните от в британски лечебни заведения е трябвало да бъдат приети в болница още веднъж в границите на 140 дни поради опустошителни дълготрайни резултати от заразяването. Един на 8 души пък е умрял, демонстрира изследване на университета в Лестър дружно с националната статистическа работа, представена от.
В него са оценени данни за 47 780 пациенти от първата вълна на епидемията. 29,4% от тях са били признати наново, а 12,3 на 100 са умряли. Ръководителят на изследователския екип професор Камлеш Хунти сподели пред “Дейли Телеграф ”, че са били сюрпризирани от огромния брой затруднения с съдбовен край след Коронавирус. Допълнителни изследвания ще очертаят най-често срещаните, с цел да се помогне на медиците за лекуването им. Британското опазване на здравето NHS заяви, че на 30 секунди сега се постанова да приема в болница инфектиран, което е със 75% повече от най-натоварените дни през април.
 Учени: Южноафриканският вариант на COVID-19 е по-заразен и по-агресивен Учени: Южноафриканският вариант на COVID-19 е по-заразен и по-агресивен
Южноафрикански учени потвърдиха с поредност проучвания, че откритият наскоро в страната вид на новия ковид е по-агресивен и з...
Надеждата е набиращата скорост имунизационна акция да забави разпространяването на вируса. Вече са ваксинирани близо 4 млн. души и още 5 млн. над 70-годишна възраст и със болести ще бъдат поканени да го сторят тази седмица. Премиерът Борис Джонсън пресметна, че се поставят по 140 дози на всяка минута, като задачата е доникъде на февруари да бъдат имунизирани 15 млн. от общо 67 млн. население, с цел да може да се мисли за унищожаване на националната обсада от март. Властите обаче приканват хората да продължат да съблюдават самоизолация, защото се притесняват, че някои от новите разновидности на ковид, засечени в Бразилия и Южна Африка, заразяват по-лесно наново.
По тази причина бяха неразрешени полети от десетки африкански и южноамерикански страни до Острова, а също и от Португалия. От 4 часа в понеделник във Англия се позволяват да влизат единствено хора с негативен тест за ковид и които са заявили на уеб страницата на английското държавно управление къде ще изкарат 10-дневна карантина. Новото условие провокира огромни опашки на лондонските летища с очакване от над 90 минути за гранична инспекция на идващите. Някои директни пасажери пък не бяха позволени на полети за Съединени американски щати, защото показаха антигенни, а не PCR проби, които по принцип са възможни, само че би трябвало да са с 97% специфика и 80 на 100 сензитивност – условие, което част от тях не покриват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР