Близо една от всяка трета британска компания ще прехвърли, или

...
Близо една от всяка трета британска компания ще прехвърли, или
Коментари Харесай

Вижте какво се случва с икономиката във Великобритания преди наближаващия Брекзит

Близо една от всяка трета английска компания ще трансферира, или към този момент е трансферирала някои от интервенциите си отвън Англия като част от подготовката за безреден Брекзит. Това демонстрира изследване на лобистката група "Институт на шефовете ", оповестява организация MarketWatch, осведоми БНР.

Според изследването измежду 1200 от членовете на лобистката група, 16% от тях към този момент са почнали да реалокират английските си интервенции в чужбина. Други 13% са "обмисляли интензивно " сходен ход с убеждението, че идното излизане на Англия от европейския търговски блок съставлява забележителен риск за техния бизнес.

Данните следват предизвестията на огромни английски корпорации по отношение на вероятностите за техния бизнес. Така да вземем за пример през януари шефът на "Еърбъс " (Airbus) съобщи, че е позорно, че фирмите, основани в Обединеното кралство, към момента нямат изясненост по какъв начин да възнамеряват бъдещето си. Той също по този начин уточни, че самолетостротелния колос може да реалокира редица работни места и вложения отвън страната.

Проучването идва и в миг, когато редица висши представители на Европейския съюз демонстрират, че са загрижени, че английският министър председател Тереза ​​Мей няма задоволително време, с цел да се оправи със опасността, че страната ще напусне единния блок без да разполага с Брекзит съглашение.

Длъжностните лица в Брюксел се притесняват, че Англия единствено ще удължи с няколко месеца двугодишния интервал на овакантяване на Европейски Съюз, който по проект би трябвало да завърши на 29-и март, оповестява в днешния си брой вестник "Гардиън ". Те имат вяра, че английските политици нито ще имат задоволително време, с цел да осъществят какво и да е Брекзит съглашението, нито проекти за деяние при липса на договорка.

Новината за европейските терзания идва ден, откакто английският външен министър Джереми Хънт съобщи пред Би Би Си, че може да е належащо "техническо удължение " на двугодишния интервал на излизане на Англия от Европейски Съюз, с цел да се даде задоволително време на английските законодатели да проучат вярно правните условия в границите на едно съглашение.

Тези опасения се отразяват отрицателно на английската лира по време на днешната търговия, като паундът се намалява с 0,37% към 8-дневно дъно от 1,3043 щатски $, като в това време еврото нараства с 0,58% към 10-дневен връх към 0,8792 паунда.

Главният икономист на Toscafund - лондонска капиталова компания, ръководеща активи за 4 милиарда $, съобщи, че опитите да се отсрочи или даже да се спре Брекзит няма да доведат до възобновяване на английската лира.

Слабото промишлено PMI изследване в Обединеното кралство също способства за интереса за продажби на английски лири по отношение на останалите съществени валути.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР