Близо една четвърт от децата, записани в софийските ясли и

...
Близо една четвърт от децата, записани в софийските ясли и
Коментари Харесай

Близо 25% от децата в градините в София са хронично болни

Близо една четвърт от децата, записани в софийските ясли и детски градини, са с хронични болести. Това демонстрира изследване на неправителствената организация Национален комитет за качествена и новаторска просветителна система. То е направено въз основата на информацията в системата за кандидатстване и банкет в общинските детски градини.

Според представители на същата тази организация приемът с протокол от комисия, че детето е с хронично заболяване, е опция за влизане в градина или ясла по " втория метод ". За това от комитета желаеха смяна на разпоредбите за банкет в градините. В последна сметка общинският съвет реши да ограничи местата за деца с хронични болести и те да бъдат одобрявани през електронната система като останалите, а не на място в детските градини.

От Националния комитет за качествена и новаторска просветителна система са изпратили писмо до Министерството на здравеопазването с искане да се направи работна група, която да проучва от какво страдат децата в София и да се търсят аргументи и решения за възстановяване на здравния им статус. Според организацията данните за толкоз доста заболели деца са тревожни. Писмо с сходно наличие е изпратено и до Световната здравна организация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР