Близо един километър от трасето вече е изкопано. И в

...
Близо един километър от трасето вече е изкопано. И в
Коментари Харесай

Караниколов: Водопроводът от Мало Бучино към Перник ще е готов до месец

Близо един километър от трасето към този момент е изкопано. И сега екипите работят. Пътят Голямо Бучино - Перник е затворен поради дейностите, които се правят , и по този начин ще бъде доникъде на февруари, а 40 дни ще е интервалът, в който ще се построява избавителният водопровод за Перник. През това време вода ще се черпи от язовир Студена. Това заяви министърът на стопанската система Емил Караниколов в ефира на Българска национална телевизия.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Към момента водата от язовира ще стигне. Очакваме и снеговалеж, само че ще го разясняваме сряда, четвъртък и петък. Към момента не би трябвало да имаме терзания. Гоним до 40 дни, само че се надявам, както и министър председателят разпореди, да сме до 30 дни подготвени. Виждате първият един километър е подготвен. Вече слагаме и тръби. Тук се оказа, че има едно тресавище, което наводнява. Сега ще изпомпаме, ще създадем организацията и смятам, че евентуално до 30 дни ще сме подготвени.
Министърът на стопанската система сподели, че административните процедури са забавили работата им към 3 дни, само че ще ги наваксат.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Очакваме днес към обяд да се включат и от Строителната камара с съответни планове. Те ще стартират работа по помпената станция, която е в другия завършек на този обект и смятам, че с тяхната помощ 30 дни е период, който е изпълним.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР