Близо две хиляди работници от най-голямото пристанище на Великобритания за

...
Близо две хиляди работници от най-голямото пристанище на Великобритания за
Коментари Харесай

Работниците в най-голямото пристанище на Великобритания започнаха осемдневна стачка

Близо две хиляди служащи от най-голямото пристанище на Англия за контейнерни транспорти Феликсстоу излязоха на осемдневна стачка, настоявайки за по-високи заплати на фона на рекордната инфлация в страната, оповестява телевизионнният канал Sky News.

Според телевизионния канал в стачката вземат участие към 1900 членове на профсъюза Unite, в това число кранисти, механици и товарачи. Отбелязва се, че тази стачка " провокира опасения " по отношение на нарушаването на веригата за доставки.

Според източник на организация PA стачките в пристанището ще бъдат единствено " стеснение, а не злополука ". По думите му веригите за доставки са привикнали с спирания след началото на пандемията от ковид.

Въпреки това, по-рано профсъюзът означи, че прекъсването на работата на пристанището Феликсстоу може да докара до съществени спирания в логистиката на морските и автомобилните транспорти.

Във Англия се следи вълна от стачки на фона на рекордната инфлация в страната. На митинги излизат чиновници на железопътни компании, юристи, летищни чиновници, пощальони и служащи от други сфери.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР