Близо две години след като уби на пътя до Порденоне

...
Близо две години след като уби на пътя до Порденоне
Коментари Харесай

Съд в Рим потвърди 7 г. затвор за българина, убил на пътя Сара и Джесика

Близо две години откакто умъртви на пътя до Порденоне с колата си братовчедките Сара и Джесика, българинът Димитър Трайков беше наказан дефинитивно на 7 години затвор. Касационният съд отхвърли настояването на 62-годишния мъж да избегне влизането зад решетките, както беше постановил преди този момент Апелативният съд на втора инстанция. Българинът е бил отведен в пандиза от жилището му в Порденоне, където бил под домакински арест. Остават му още 5 години и 21 дни от присъдата, защото ще бъдат приспаднати месеците от задържането му преди окончателното решение на съда, съобщи 24 chasa.bg.

На 30 януари 2022 година Трайков опустоши с автомобила си на автомагистралата А28 до Ацано Дечимо, Тревизо, колата “Панда ” на братовчедките Сара Рицото (26) и Джесика Фрагасо (20). В автомобила бяха и двете деца на Сара. Братовчедките починаха от удара с джипа “Ленд Роувър ”, каран със 180 км/ч, до момента в който двете деца на 2 година и няколко месеца бяха тежко ранени. Българинът избягал от мястото на злополуката, заради което присъдата му е освен за двойно ликвидиране на пътя, а и за бягство.

От документите на следствието в Порденоне стана ясно по какъв начин Трайков бил засечен от чиновник на пътните управляващи да върви пешком по пътя А28 малко след злополуката. Въпреки че бил ранен, той отказал помощ и избягал, прескачайки пътните ограждения. Пристигнал пешком в дома си в Порденоне в 21,30 часа и си сипал вино. Казал на жена си, че попаднал на случай. Разследващите управляващи открили, че в предишното имал три присъди, една от които за шофиране в нетрезво положение, като алкохолното равнище в кръвта му било пет пъти над допустимото.

“Обезщетение от 676 хиляди евро е било постановено за родителите на 20-годишната Джесика Фрагасо от Марено ди Пиаве. Това е оптималната сума, която те могат да получат от застрахователните компании ”, сподели юристът на фамилията Енрико д’Орацио. Той добави, че околните на починалите желаят да видят Трайков зад решетките.

През май 2023 година Апелативният съд на Триест беше разпоредил слагането под запор на 11 здания на българина в родината му - жилищни и аграрни, както и 4 терена и 2 лозя по искане на отбраната на семейство Рицото. Това било аргументирано от съда с получения формален сигнал, че Трайков се опитал да трансферира недвижимото имущество на дъщерите си.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР