Близо два на всеки три британски университета, които са сред

...
Близо два на всеки три британски университета, които са сред
Коментари Харесай

Британските университети губят позиции в световната класация

Близо два на всеки три английски университета, които са измежду водещите 200 в света, са създали отстъпления в таблицата, а Брекзит може да навреди още повече на тяхната известност, предизвестиха специалисти.

„ Кембридж “ е слязъл от второ на трето място в класацията на университетите по света, отстъпвайки на Калифорнийския институт за технологии, а сходна наклонност се следи и при някои от водещите лондонски университети. Освен това по-малко английски университети влизат измежду челните 200 в последната ранглиста, съобщи БНР.

От общо 28-те английски висши образователни заведения, 18 са отстъпили най-малко с едно място надолу за последните 12 месеца. Засилващата се конкуренция от Азия е една от аргументите за отстъплението. Япония е изместила Англия от второто място като най-добре показана нация, когато става дума за броя на университетите.

Експерти в областта на образованието обаче предизвестяват, че Брекзит може да докара до още по-голямо намаляване на известността на английските университети. Един от тях, Фил Бати, споделя, че английските университети, които постоянно са успявали да притеглят най-талантливите студенти и учени от целия свят, в този момент изпитват усложнения да поддържат тази наклонност със задаващия се Брекзит.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР