Близо два месеца след инцидента, при който мъж удари лекарка

...
Близо два месеца след инцидента, при който мъж удари лекарка
Коментари Харесай

Болница "Шейново" вече има 21 охранителни камери

Близо два месеца след случая, при който мъж удари лекарка поради отхвърли да му бъде предадена плацентата на новороденото му дете столичната болница " Шейново " е обзаведена с нови 21 орханителни камери, заяви Българска национална телевизия.

Те са сложени на всички места в болничното заведение, на които има скупчвания на пациенти и техни близки, а точките са избрани след консултация с специалисти по сигурност.

Пред малкия екран шефът на " Шейново " Румен Велев прецизира, че това са камери, чиито записи се признават за доказателствен материал в съда. За тях са отделени 8 хиляди лева от бюджета на здравното заведение. Картината от камерите ще бъде показвана на контролни монитори в кабинета на шефа. Тя може да бъде следена и отдалечено през мобилен телефон.Критичните точки в болничното заведение са оборудвани и с паник-бутони, а настрана има и жива защита, обясниха от " Шейново ".

В началото на юли акушер-гинекологът Албена Гагова беше нападната от Владимир Стоянов, който е изискал от нея да му даде плацентата на бебето му, изродено от нея минути по-рано. До побоя се стигнало, откакто доктор Гагова отказала с претекста, че има специфична процедура за даване на плацентата. След нападението лекарката е била в безсъзнание 20-25 минути, имаше строшен носи скъсване на горната джука. На Стоянов е повдигнато обвиняване в нанасяне на лека телесна щета. Инцидентът провокира митинги на лекари в цялата страна с искане да им се обезпечи сигурност по време на работа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР