Близо два часа продължи срещата между премиера Бойко Борисов и

...
Близо два часа продължи срещата между премиера Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Извънредно! Ето какво се разбраха Бойко Борисов и медицинските сестри

Близо два часа продължи срещата сред премиера Бойко Борисов и медицинските сестри. Те желаеха да получават по 2 минимални работни заплати за страната на месец, 1200 лв., на фона на изказванията на Борисов, че измежду сътрудниците има и добре заплатени.

Борисов гневен, чака половин час медицинските сестри ВИДЕО

Медицинските чиновници се принуждават да нарушават законите като пишат подправени пътеки и дават подправени болнични. Това стана ясно на срещата с премиера Бойко Борисов, който одобри протестиращите пред постройката на Министерския съвет медицински сестри.

"Искаме да спрем да крадем и парите да отиват за хората, ние пишем подправени пътеки и даваме подправени болнични, тъй като няма лекари. Ние крадем от личните си пенсии ", споделиха представителите на протестиращите пред Борисов, който от своя страна насочи три въпроса към тях:

Нужни ли са толкоз лечебни заведения за България? "; "Трябва ли да се откриват частни лечебни заведения? " и "Каква е разликата сред общинска и държавна болница? "

"На мене ми е жалост да ви виждам да стоите вън на студа. Затова, в случай че се срещаме, можем повече работа да свършим, която да е потребна и за вас, и за хората, и за целия здравен бранш ", сподели Борисов.

Борисов извика незабавно вътрешния министър Младен Маринов да записва сигналите им за нарушавания в лечебните заведения. И даде обещание, в случай че те се потвърдят, да има санкции.



"Ние желаеме да работим, освен пари ", сподели медицинските сестри. "Не би трябвало да мислим първо за крадците по какъв начин да ни излъгват. Има кадърни хора ", разясни Борисов. Той посочи по какъв начин е в Съединени американски щати. "Какво беше при президента Обама?

Няма болница, която да работи по разпоредбите на Република България, работи се на няколко трудови контракта, на 12 часа, на 16 часа, би трябвало да има инспекция, но такава, за която не се знае авансово ", показаха медицинските сестри.

Правим, каквото е нужно за опазването на здравето в страната. Ние не сме врагове. Искаме да реализираме дружно най-хубавото. Можем да стартираме от инспекциите, от корупцията в лечебните заведения, за която ще сезираме още на следващия ден съответните органи. Да забележим груповите трудови контракти.

Но няма по какъв начин заплатите да скочат внезапно внезапно, макар растежа на стопанската система.

Във всяка сфера е по този начин - приказва се единствено за пари. Не мога да взема парите за пожарникарите и да ги дам на вас. Ето, театралите ми желаят пари.

Приоритет ни беше образованието и забележими резултати към този момент има - младежи в системата, ремонтирани учебни заведения. Сигурно след 10 години ще ми отчетат достиженията. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на срещата със сестрите.

На срещата участваха здравният министър Кирил Ананиев, общественият Деница Сачева, вицепремиерът Томислав Дончев.

Ако паднеш на улицата, си умираш там. Реформата се състоеше в това - в случай че паднеш, те закарват в болница, с цел да умреш там ", сподели още Борисов. Той увери сестрите, че като напусне премиерското място, ще си открие медия. "Толкова съм квалифициран, че свят ще им се завие на тези, които единствено желаят ", сподели министър председателят.

Борисов и сестрите се разделиха с спогодба да стартират срещи от идната година, с цел да вземат решение проблемите, вместо да се конфронтират.

Ананиев изясни какво може да се направи по настоящото законодателство сега за повече надзор както за заслужено систематизиране и възнаграждение, по този начин и против допускане на нередности.

Ще предложим на МОН увеличение на броя на обучаваните медицински сестри, да вземем за пример, даде обещание той. Той обаче не можа да се ангажира с съответни периоди за осъществяване на обещанията си.

Нека не вършим калкулации за заплати и личен състав по остарели данни за популацията, настоя той. Така няма да подобрим здравето на хората.

"Обещаха ни извънредно доста инспекции на нашите сигнали. ", разясниха след срещата пред публицистите медицинските сестри. Те изрекоха удовлетворение, че са получили увещание от Борисов и кабинета да работят дружно за по-добро опазване на здравето.

"Имаме търпението. Със сигурност ще пожелаваме измененията да се случат, даже да вдигнем палатковия лагер ", разясниха те. Сестрите благодариха на публицистите и държавното управление.


Снимка: БГНЕС
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР