Близо до върха на полуостров Гауър четири пешеходни пътеки се

...
Близо до върха на полуостров Гауър четири пешеходни пътеки се
Коментари Харесай

Моята нощ в пещерата на Червената дама

Близо до върха на полуостров Гауър четири пешеходни пътеки се срещат на кръстопът. Указателна табела обезпечава дистанции за пешеходците в три направления: Росили 4 благи, Порт Ейнон 3¼ благи, Пилтън Грийн ¾ благи. Четвъртото направление е немаркирано. Тук неразбираема пътека следва суха каменна стена надолу към морето.

Пътуването в тази посока не се предизвиква. Ако сте ревизирали в интернет обаче, ще знаете, че предлага по-нататъшен маршрут, пристъпен пешком единствено при най-ниските приливи и отливи. Достъпът зависи от прищявката на морето, което действа като отваряща се и затваряща се врата.

И въпреки всичко, тъкмо оттатък задъненото дере, в задънената улица на Гауър (който в прочут смисъл, е задънена улица на Западна Европа), е място, забъркано в една история за началото. Пещерата Павиленд е мястото на най-старото известно церемониално заравяне в Западна Европа. В очите на малко на брой това може да се брои и измежду първите свети места на континента. Тръгнах да прекарам нощта вътре.

Бях тук и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР