Близо девет от всеки 10 служители искат да могат да

...
Близо девет от всеки 10 служители искат да могат да
Коментари Харесай

Почти 9 от 10 души искат право на избор между работа от вкъщи или в офиса

Близо девет от всеки 10 чиновници желаят да могат да избират дали да работят от у дома или в офиса и да имат по-голяма самостоятелност в работните часове, откакто рестриктивните мерки на работното място поради COVID-19 намалеят. Това сочат резултатите от изследване на Cisco Systems, представено от.

Пандемията бързо промени отношението към домашната работа, демонстрира проучването, като две трети от служащите правят оценка повече ползите и провокациите от отдалечената работа. Въпреки че единствено 5% от интервюираните са работили у дома през по-голямата част от времето преди заключването, в този момент 87% от служащите желаят опцията да избират къде, по какъв начин и по кое време да работят - разбъркване сред това да са основани в офис и да работят отдалечено, се споделя още в отчета на Cisco. 

" Компаниите ще би трябвало да преконфигурират метода си на работа, с цел да оказват помощ да се отговори на новите условия на служащите, които отдават приоритет на ефикасната връзка и съдействие над всичко останало. Технологията също ще се употребява, с цел да се подсигурява, че чиновниците са в сигурност и техните данни са сигурни в тяхната работна среда, без значение дали в дома или в офиса. Това може да включва да вземем за пример датчици, които следят отоплението и осветлението в домашна работна станция, или технология, която ревизира общественото разграничаване и дали хората носят маски в офиса ", изясни вицепрезидентът на Cisco Гордън Томсън.

" Вече не става дума единствено за свързване на хората, а за прекарването, което предоставяте на хората, до момента в който са свързани. Инвестираме доста повече в аналитичната част, която стои зад свързаността ", сподели той в изявление. 

Cisco интервюира 10 000 души на 12 пазара в Европа, Близкия изток и Русия за своите проучвания на работната мощ на бъдещето, прецизира организацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР