Близо денонощие живеещите във варненския квартал Орехчето бяха без ток

...
Близо денонощие живеещите във варненския квартал Орехчето бяха без ток
Коментари Харесай

Цял квартал във Варна остана без ток за едно денонощие

Близо денонощие живеещите във варненския квартал " Орехчето " бяха без ток поради аварирал трафопост. Съоръжението е частна благосъстоятелност, а това е проблем, тъй като електроразпределителното сдружение " Енерго про " по закон няма ангажимент за поддръжката му. Хората, обаче, постоянно заплащат сметките си за ток и чакат уместност от доставчика на услугата при положение на повреда.

Варна

Живеещите в месността " Орехчето " остават на мрачно нощес. Веднага подават сигнал в " Енерго про ". От там два пъти изпращат спешен екип, само че без резултат.
Мирослав Симеонов: Отговориха ни по най-простия метод, спасявайте се сами, тъй като трафопостът е частен.
Хората бяха обезпокоени, че ще посрещнат новата година на мрачно.
Стефан Стефанов: Слава Богу имам една камина, която запалвам и стоим на топло... Но без ток, телевизия, внукът ми е тук на посетители.
По закон при повреда в частен трафопост, енергодружеството е задължено само да откри повредата, само че не и да я в профил. Потърпевшите би трябвало да наемат компания, която против възнаграждение да ремонтира оборудването.

Хората обаче питат за какво частната благосъстоятелност не е била спънка за енергото да причислява нови клиенти.
Янита Тодорова: Нали нашият частният генератор преобразува тока, това значи, че ние би трябвало да им плащаме единствено тока, който докарват, без преобразуването. Ама ние наивниците си плащаме.
След като и нашият екип алармира за повредата, от " Енерго про " още веднъж изпратиха спешен екип. Два часа по-късно токът беше пуснат. От сдружението обявиха, че не са отказали помощ, само че подмяната на трансформаторната машина изисква време. Неизяснена благосъстоятелност пък пречела да купят оборудването.

Проблемът с поддръжката на частните трафопостове не е индивидуален. Въпросът е за какво енергодружеството не може да ремонтира оборудване, което употребява, освен това безплатно. Въпрос на смяна в нормативната база, към този момент пострадали са клиентите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР