Близо денонощие борба с огъня край Карлово. Голям пожар бушува

...
Близо денонощие борба с огъня край Карлово. Голям пожар бушува
Коментари Харесай

Близо денонощие борба с огъня край Карлово

Близо денонощие битка с огъня край Карлово. Голям пожар бушува в мъчно налична околност покрай града. Пламъците обгърнаха десетки декари гора в Национален парк " Централен Балкан ".

Заради мощния вятър през нощта и рано сутринта огнената буря се разрастна и пушек покри североизточните елементи на града.

По-късно пожарът беше локалиризиран, само че се появиха прогнози, че потушаването му ще отнеме няколко дни.

Първи подава сигнал за пожара Ваня Георгиева. Снощи към 20 ч. тя и нейна другарка се разхождат на улицата, когато виждат дим по близкия скат.

Пожарът е в местността " Боровия триъгълник ". Към мястото са ориентирани над 100 огнеборци, горски инспектори и военнослужещи.
Голям пожар избухна в борова гора над Карлово (СНИМКИ) Разраства се поради мощен вятър, дим доближи до града
" В момента гори низово в смесена гора. Преди всичко низово – борови иглички и суха трева, на повърхност от към 120 декара ", заяви комисар Тодор Бързилов, шеф на Национален действен щаб на ГДПБЗН.

Заради гъстия пушек в ранните часове е било мъчно да се диша в Карлово, само че заплаха за популацията няма, изясни заместник-кметът.

" Огнището на пожара се намира на доста разстояние на обитаемото място, няма мощен вятър, който да го носи в една или друга посока, с цел да стига до града ", сподели зам.-кметът Антон Минев.

Изкачването до засегнатите 80 декара иглолистна гора е по надолнище от 30 градуса. Военнослужещите и доброволците носеха в допълнение вода и хранителни запаси.

Заради извънредно огромния надолнище в пресечената околност е невероятно да влезе техника и за гасенето се употребява единствено жива мощ.

Сутринта в гасенето се включи и модул от 61-ва бригада в Карлово, 50 души.

" Винаги Българската войска е подготвена, оказва помощ и ще продължава да оказва помощ на популацията, тъй като това е нашата задача ", съобщи полк. Станимир Петров, зам.-командир на 61-ва бригада.

Хората, ангажирани с гасенето подозират, че пожарът е резултат от немарливост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР