Близо четири пъти повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 отчитат

...
Близо четири пъти повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 отчитат
Коментари Харесай

Още пет души с коронавирус починаха в Русе

Близо четири пъти повече оздравели в сравнение с инфектирани с Ковид-19 регистрират здравните управляващи в Русенско за последните 24 часа.

Новите случаи са 37, а излекуваните са 138. Сред заболелите през миналото денонощие има и две деца, като едното е в предучилищна възраст. През вчерашния ден са умряли две дами и трима мъже с позитивен тест за ковид. Активните случаи са 437, като от началото на пандемията диагностицираните с ковид в Русенско станаха 32 980.

Справка в Единния информативен портал демонстрира, че региона се подрежда на дванайсето място по заболеваемост в страната, като разликата в броя на новите случаи сред множеството области е доста дребен. През вчерашния ден няма област без нови случаи на коронавирусна зараза, като минимум са записаните в Смолян – 9. На болнично лекуване все още в региона се намират 132 души, като 25 от тях са в реанимация. Свободните кревати са 139, от които интензивните са 23.

До момента в региона са осъществени 126 179 имунизации, като повторна доза са получили 58 074 души. Бустерна доза пък са получили общо 20 785 русенци. Вчера са осъществени 95 имунизации за последните 24 часа, като една от тях е на дете сред 5 и 11 години, а три на деца на възраст сред 12 и 18-годишна възраст.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР