Близо четири пъти повече деца и ученици от Русенско участваха

...
Близо четири пъти повече деца и ученици от Русенско участваха
Коментари Харесай

Близо 10 000 деца и ученици от русенско се включиха в Европейския ден на спорта тази година

Близо четири пъти повече деца и възпитаници от Русенско участваха в тазгодишното издание на самодейността Европейски ден на спорта, която се организира в края на месец септември за девети следващ път в цялата страна. Участниците в събитието през 2023-а от района са от 19 образователни заведения, като техният брой е рекорден – близо 10000. За съпоставяне през предходната година в самодейността участваха малко над 2500 деца и възпитаници. Това стана ясно от извършен диалог сред регионалния шеф Данаил Ковачев и Румяна Киризиева от съдружие „ БГ Бъди деен ”. Събитието бе подкрепено от Ковачев, като фокусът беше подложен върху насърчаването на това повече младежи да бъдат физически дейни. Според регионалния шеф спортуването като се изключи че е измежду основните фактори за положително здраве, е и главен метод за създаване на положителни другарства в детските години, а също по този начин учи и на доста потребни привички.

Участниците в събитието имаха опцията да практикуват всевъзможни типове спорт и игри, като бяха проведени. Имаше и редица тематични събития. Част от тях бяха отдадени на опазването на природата, както и на смисъла всеки да има дейна гражданска позиция. Най-активните образователни заведения бяха: детска градина „ Снежанка “, Професионалната гимназия по електротехника и електроника „ Апостол Арнаудов “, Средно учебно заведение „ Васил Левски “ и ОУ „ Олимпи Панов “. Тези четири образователни заведения са отличени и за приложени положителни и новаторски практики при реализирането на самодейността.

 Училищата и детските градини от района, които са се присъединили в самодейността, ще получат документи за присъединяване от уредниците - съдружие „ БГ Бъди деен “. От там обезпечават и онлайн достъп до наръчници, презентации и други електронни запаси, които могат да бъдат в помощ на образователните заведения при организирането на спортни празници. Също по този начин те изричат признателност на Ковачев и екипа на администрацията за оказаното подпомагане при подготовката на самодейността, както и за разпространяването на информация по отношение на плануваните събития.

На национално равнище част от самодейността са били над 800 образователни заведения и повече от 150000 деца и възпитаници, което е с над 14000 повече младежи по отношение на 2022-а. Амбицията на уредниците е през идната година всички образователни заведения от България да станат част от Европейския ден на спорта в учебно заведение. Тенденцията през последните години е за непрекъснато повишаване на искащите да вземат участие в събитието. През 2023 година самодейността бе подкрепена и от над 100 обичани персони от българския спорт.

По-подробна информация за всички минали и идни събития може да бъде открита на уеб страницата на съдружие „ БГ Бъди деен “ –www.bgbeactive.org.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР