Близо четири месеца след като OpenAI зашемети технологичната индустрия с

...
Близо четири месеца след като OpenAI зашемети технологичната индустрия с
Коментари Харесай

Технологията, която стои зад ChatGPT, ще стане още по-мощна

Близо четири месеца откакто OpenAI зашемети софтуерната промишленост с ChatGPT, компанията пуска идващото потомство версия на технологията, която зарежда инструмента за чатботове, съобщи CNN.

В обява в блога си OpenAI показа GPT-4, за който компанията твърди, че е кадърен да се показа добре на редица стандартизирани проби и също по този начин е по-малко евентуално да " излезе от релсите " с отговорите си, както някои консуматори са се сблъсквали преди.

OpenAI съобщи, че обновената технология е издържала симулиран изпит по право в юридически факултет с резултат към 10% от участниците в изпита; за разлика от нея предходната версия, GPT-3. 5, е постигнала резултат към 10%. Според компанията GPT-4 може също по този начин да чете, проучва или генерира до 25 000 думи текст и да написа код на всички съществени езици за програмиране.

OpenAI разказва актуализацията като " най-новия стадий " за компанията. Въпреки че към момента е " по-малко кадърен " от хората в доста действителни сюжети, съгласно компанията той демонстрира " продуктивност на равнището на индивида в разнообразни професионални и университетски критерии ".

GPT-4 е най-новата версия на огромния езиков модел на OpenAI, който се образова въз основата на големи количества онлайн данни, с цел да генерира безапелационни отговори на потребителски запитвания. Актуализираната версия, която към този момент е налична в лист за изчакване, към този момент си проправя път в някои артикули на трети страни, в това число в Bing на Microsoft, който работи с изкуствен интелект.

" Щастливи сме да потвърдим, че новият Bing работи с GPT-4, който сме персонализирали за търсене ", обявиха от Microsoft във вторник. " Ако сте употребявали новия Bing Preview през последните пет седмици, към този момент сте се срещнали с ранната версия на този мощен модел. "

Но има забележими усъвършенствания, споделя той. " Той е по-креативен от предходните модели, халюцинира доста по-малко и е по-малко привързан ", написа той.

Въпреки това компанията съобщи, че " би трябвало да се внимава доста при потреблението на резултатите от езиковите модели, изключително в подтекста на високи залози "

Новината идва две седмици, откакто OpenAI разгласи, че отваря достъпа до своя инструмент ChatGPT за компании от трети страни, като по този метод ще даде опция чатботът да бъде интегриран в голям брой приложения и услуги.

Сред първите сътрудници, които опитват с инструмента, са Instacart, Snap и приложението за уроци Quizlet. През януари Microsoft удостовери, че прави инвестиция в размер на " няколко милиарда $ " в OpenAI, и от този момент внедрява технологията в някои от своите артикули, в това число в търсачката Bing.

 

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР